Rotterdam

Iedere woensdag een heerlijke gratis maaltijd

Bij CultuurWerkplaats Tarwewijk – de eerste BuurtBuik locatie in Rotterdam – kun je wekelijks terecht voor een gratis en gezonde maaltijd van gered voedsel. Het eten halen wij op bij de markt op het Afrikaanderplein en bij lokale supermarkten. Vervolgens kookt een enthousiast team van vrijwilligers daar een heerlijke maaltijd van. Jij bent welkom om op woensdag tussen 18:30 en  19:30 uur een maaltijd af te halen –  reserveren is niet nodig! Neem wel je eigen bakjes mee, zodat wij de maaltijd daarin mee kunnen geven. Tot dan!

Word vrijwilliger in Rotterdam

Wil jij je ook inzetten tegen voedselverspilling, iets goeds voor de buurt doen en met een gezellige groep werken om Rotterdam groener, mooier en socialer te maken? Meld je dan aan als vrijwilliger en help ons met deze strijd tegen voedselverspilling! Momenteel zoeken wij ook dagcoördinatoren en nieuwe bestuursleden voor verschillende disciplines (social media, communicatie, leveranciers en geldzaken). Interesse? Stuur een berichtje en je motivatie.

Word leverancier

In Nederland wordt nog altijd veel voedsel weggegooid, terwijl er mensen zijn die gezonde voeding goed kunnen gebruiken of in sociaal isolement leven. Daarvoor komt BuurtBuik in actie! Ben jij een Rotterdamse ondernemer en zie jij in BuurtBuik een dankbare, alternatieve bestemming voor jouw overvloedig voedsel? Mail ons, laat je horen.

CultuurWerkplaats Tarwewijk
Cillershoekstraat 1
3081 BA Rotterdam
rotterdam@buurtbuik.nl

Openingstijden
woensdag 18:30 – 19:30 uur

Bijzonderheden
Alleen afhaalmaaltijden

Contact ons

Contact Rotterdam

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of leverancier? Of heb je een andere vraag? Stuur ons een berichtje of mail direct naar rotterdam@buurtbuik.nl.

De velden met een * zijn verplicht.

Red voedsel met ons

Voedseldonateurs

In Rotterdam maken wij gratis en gezonde maaltijden met gered voedsel van de Afrikaandermarkt, Fenix Food Factory, en Jordy’s Bakery.

Vacatures

Kom jij met ons voedsel redden? Wij zoeken nieuwe dagcoördinatoren en bestuursleden voor verschillende disciplines (social media, communicatie, leveranciers en geldzaken) Interesse? Stuur ons een berichtje met een korte motivatie.

Lees onze verhalen

In de keuken met BuurtBuik Rotterdam: Shereens Bananengranola

2 oktober 2020|

Het vergeten en bruin geworden banaantje hoeft helemaal niet de prullenbak in. Pak hem, prak hem en je hebt een heerlijk sausje voor je granola basis. Zo gepiept, hartstikke lekker en je keuken gaat er ook nog eens heerlijk van ruiken! Mmmmm, wij krijgen al trek!

WASTED! Benefietdiner BuurtBuik Rotterdam

10 augustus 2020|

Genoeg geWASTE! Schuif jij zondag 4 oktober ook aan bij WASTED! benefietdiner? Doneer en draag bij aan BuurtBuik Rotterdam. Met de opbrengsten kunnen wij jaarlijks meer dan 2000 Rotterdamse buiken vullen. Er zijn 70 plaatsen, dus wees er snel bij! OP=OP

BuurtBuik komt naar Rotterdam!

5 juni 2020|

Wij zijn supertrots om de allereerste BuurtBuik van Rotterdam te lanceren, zeker nu! Maar dit kunnen wij niet alleen. Samen kunnen we ons steentje bijdragen aan minder voedselverspilling, eenzaamheid en armoede in Rotterdam. Doneer via onze crowdfunding op Voor je Buurt en deel samen met ons mee tot de laatste kruimel!