Amsterdam Centrum

In Nederland wordt nog altijd veel voedsel weggegooid, terwijl er mensen zijn die een gezonde maaltijd goed kunnen gebruiken of behoefte hebben aan gezelschap. Daarvoor komt BuurtBuik in actie! In hartje centrum Amsterdam koken wij iedere zaterdagmiddag een gratis driegangenmaaltijd van gered voedsel voor buurtbewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wil jij een hapje komen eten? Reserveer een plekje of loop gerust langs. Let op, vol is vol.

Wil jij op welke manier dan ook je steentje bijdragen aan onze missie? Dat kan op verschillende manieren:

Doneer voedsel

Ben je of ken je iemand die bij een supermarkt, groenteboer, bakker, slager etc. in Amsterdam Centrum werkt? Wij zoeken leveranciers die samen met ons de strijd tegen voedselverspilling aan willen gaan en een betere buurt willen maken. Interesse? Stuur ons een berichtje.

Doe mee als vrijwilliger

We zijn natuurlijk nergens zonder fantastische vrijwilligers. Wil jij je handen uit de mouwen steken voor je buurtgenoten? Meld je nu aan als vrijwilliger. We leren je graag kennen!

Team BuurtBuik Amsterdam Centrum
Theo, Quint, Joseph & Sherif

Huis van de buurt Het Claverhuis
Elandsgracht 70
1016 TX Amsterdam
centrum@buurtbuik.nl

Openingstijden
Elke zaterdag van 12:00 tot 14:00

Bijzonderheden
Driegangenmaaltijden

Contact Amsterdam Centrum

Wil je je aanmelden als vrijwilliger, eter of leverancier? Of heb je een andere vraag? Stuur ons een berichtje of mail direct naar centrum@buurtbuik.nl.

De velden met een * zijn verplicht.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Red voedsel met ons

Voedseldonateurs

In Amsterdam Centrum maken wij gratis en gezonde maaltijden met het geredde voedsel van onze buurthelden PvH, Albert Heijn Elandsgracht, Albert Heijn Westerstraat, Eko plaza Elandsgracht, Jumbo Westerstraat en Waldo chocolade & patisserie.

Vacatures

Kom jij met ons voedsel redden? Wij zoeken nieuwe dagcoördinatoren. Interesse? Stuur ons een berichtje met een korte motivatie.

Lees onze verhalen

Voedselhelden gezocht!

4 maart 2022|

BuurtBuik zoekt nieuwe bestuursleden, coördinatoren, chefs en fietsers! Wil jij iets betekenen bij jou in de buurt en lijkt het je leuk om samen met ons voedsel te redden? Join ons team van voedselhelden en reageer nu op een van onze vacatures.

Beleef een dagje BuurtBuik

29 december 2021|

Benieuwd hoe het achter de schermen gaat bij BuurtBuik? Bekijk dan de video hieronder! Dankzij het kerstcadeau van content studio Pixel Universe kunnen we dit nu aan iedereen laten zien en het echte BuurtBuik-gevoel meegeven!

Aangepaste openingstijden feestdagen

22 december 2021|

Voor de tweede keer moeten we de feestdagen vieren in coronatijden. Toch hopen we dat iedereen het alsnog met dierbaren kan vieren. Tijdens de feestdagen blijven sommige BuurtBuik-locaties open voor een gratis afhaalmaaltijd en ben je