Utrecht Overvecht

Wij serveren iedere zaterdag van 12.30 tot 14.00 uur een heerlijke gratis driegangenmaaltijd. Kom langs of reserveer een maaltijd via het contactformulier.

BuurtBuik Utrecht Overvecht is sinds 2018 gevestigd in buurthuis De Boog. Samen met een enthousiaste groep vrijwilligers bereiden wij elke zaterdag een heerlijke gratis en gezonde lunch voor zo’n veertig gasten. Onze vaste vrijwilligers weten ondertussen maar al te goed hoe, en zij nemen dan de nieuwe vrijwilligers onder hun hoede. Tijdens de opstart met koffie en thee maken we altijd even kennis met elkaar en daar waarschuwt een van onze vaste vrijwilligers altijd: “Pas maar op, als je hier één keer bent geweest, dan ga je niet meer weg: het is verslavend!”.

BuurtBuik Utrecht kenmerkt zich door de gezellige sfeer en een familiegevoel. Veel van onze gasten zijn meerdere dagen per week in het buurthuis te vinden en kennen elkaar goed. Maar ook nieuwe gasten zijn altijd welkom en worden met open armen ontvangen! BuurtBuik Utrecht bestaat uit een zeskoppig bestuur – die de vijf locaties in Utrecht aanstuurt – en een superleuke, hechte groep vrijwilligers die ons helpt met eten ophalen, koken en serveren. Voor onze locatie in Overvecht zijn we altijd op zoek naar voedselhelden die iets voor de buurt willen betekenen.

Help jij ons mee in Overvecht?

Vrijwilligers, dagcoördinatoren en locatiecoördinatoren
Wil jij deel uitmaken van ons gezellige BuurtBuik team? Help op zaterdag tussen 09.45 en 15.00 uur mee met het bereiden van maaltijden. Als het je leuk lijkt om meer verantwoordelijkheid te hebben en de dag in goede banen te leiden kun je daarnaast als dagcoördinator aan de slag. Ook kun je als locatiecoördinator het aanspreekpunt van de locatie zijn. Mogelijkheden genoeg! Interesse? Stuur ons een berichtje en een korte motivatie.

Leveranciers
Voedsel redden doen we met hulp van lokale leveranciers die een steentje bij willen dragen aan een verspillingsvrije wereld. Heb jij voedsel over en wil je dit doneren of heb je andere ideeën om met ons samen te werken? Stuur ons een berichtje.

Buurthuis de Boog
Gambiadreef 60
3564 ES Utrecht
utrecht@buurtbuik.nl

Openingstijden
zaterdag 12:30-14:00 uur

Bijzonderheden
Driegangenmaaltijden

Contact Utrecht Overvecht

Wil je je aanmelden als vrijwilliger, eter of leverancier? Of heb je een andere vraag? Stuur ons een berichtje.

De velden met een * zijn verplicht.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Red voedsel met ons

Voedseldonateurs

In Utrecht Overvecht maken wij gratis en gezonde maaltijden met het geredde voedsel van onze buurthelden Bakkerij Nimet, Stadstuin De Groene Golf, Sultan Food center, Slagerij Najma, Seven Seas Seafood, Toko Marketim en de Voedselbank.

Vacatures

Wil je iets betekenen bij jou in de buurt? Word vrijwilliger bij BuurtBuik Utrecht! Interesse? Stuur ons een berichtje en een korte motivatie.

Lees onze verhalen

Voedselhelden gezocht!

BuurtBuik zoekt nieuwe bestuursleden, coördinatoren, chefs en fietsers! Wil jij iets betekenen bij jou in de buurt en lijkt het je leuk om samen met ons voedsel te redden? Join ons team van voedselhelden en reageer nu op een van onze vacatures.

Beleef een dagje BuurtBuik

Benieuwd hoe het achter de schermen gaat bij BuurtBuik? Bekijk dan de video hieronder! Dankzij het kerstcadeau van content studio Pixel Universe kunnen we dit nu aan iedereen laten zien en het echte BuurtBuik-gevoel meegeven!

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws van BuurtBuik Utrecht in je inbox.