Bestuurslid op locatie

Ben jij een organisatorische held, houd je van eten, maar heb je een hekel aan voedselverspilling? En zit jij vol met energie en goede ideeën om je buurt duurzamer én gezelliger te maken? Maak impact als vrijwilliger en word bestuurslid bij BuurtBuik! We zoeken momenteel bestuursleden op verschillende locaties in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Weesp.

Functieomschrijving

Als bestuurslid op een BuurtBuik-locatie maak je deel uit van een zelfsturend team dat elke week weer kilo’s voedsel redt om hier vervolgens heerlijke maaltijden van te maken.

  • Je komt geregeld bij elkaar als bestuur samen maak je plannen om je locatie nog sterker en leuker te maken.
  • Met je bestuursteam ben je, ieder met een eigen rol, verantwoordelijk voor alle activiteiten op je eigen locatie; zoals logistiek, werving, planning, communicatie, financiën en organisatie. Daarvoor onderhoud je contacten met o.a. leveranciers, vrijwilligers en eters en zorg je voor goede werkprocessen.
  • Naast je activiteiten als bestuurslid draai je gemiddeld één keer per maand mee als dagcoördinator. Je bent dan aanspreekpunt voor vrijwilligers en eters, verantwoordelijk voor het verloop van de dag (die altijd anders kan lopen dan gepland) en denkt na over hoe alles nog beter kan.
  • Elk kwartaal heb je (online) contact met medebesturen van andere locaties om kennis & tips te delen.

Kortom, als bestuurslid vervul je een belangrijke rol om alles op jouw locatie op rolletjes te laten verlopen. Hoe groter je inzet, hoe meer impact je kan maken met en binnen BuurtBuik!

Jij …

  • staat achter de missie van BuurtBuik en helpt mee ons verhaal te verspreiden;
  • bent ondernemend en een echte aanpakker;
  • denkt in (creatieve) oplossingen;
  • bent een verbinder en mensenmens;
  • bent 4-6 uur per week beschikbaar voor minimaal een jaar, deels flexibel in te delen

Hier doe je het voor

Bij BuurtBuik maak je deel uit van een groeiende maatschappelijke beweging en een enthousiast team. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid om jouw stempel op je locatie te drukken: een leerzame ervaring in het leiden van maaltijden waar een zeer divers publiek samenkomt om gezellig te eten. Als je binnenloopt tijdens een van de maaltijden, weet je meteen waar je het voor doet.

Wie zijn wij

In Nederland gooien we veel voedsel weg, terwijl er mensen zijn die behoefte hebben aan een gezonde maaltijd en sociaal contact. Daarvoor komt BuurtBuik in actie! Geïnspireerd op het Portugese Refood startte BuurtBuik in 2014 en inmiddels zijn wij actief in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Weesp. We halen voedsel op bij supermarkten, restaurants en cateraars en organiseren met en voor buurtbewoners gratis, gezonde maaltijden. Zo redden we voedsel van de verspilling én brengen we buurtbewoners samen.

Enthousiast? Reageer nu!

Stuur ons een berichtje met een korte motivatie. Bij de volgende locatie(s) zijn we momenteel op zoek naar bestuursleden:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Kies je locatie
Naam

Word vrijwilliger bij BuurtBuik!