Amsterdam West

Voedselhelden opgelet! Amsterdam West zoekt enthousiaste bestuursleden en coördinatoren voor onze gezellige locatie. Ben jij onze nieuwe voorzitter, penningmeester of chef vrijwilligers of kun je gemiddeld 1x per maand een BuurtBuikdag coördineren? Stuur ons een berichtje en een korte motivatie of kom een keertje meekijken. Wil je gewoon een keertje vrijwilligen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! Liefs Team West

Iedere zaterdagmiddag kookt BuurtBuik West een gratis en gezonde vegetarische maaltijd van gered voedsel. Help mee voedsel te redden en kom een maaltijd en een gevulde tas met gered eten afhalen. Met een team van enthousiaste vrijwilligers maken we wekelijks een culinair feestje voor ongeveer vijftig eters. Amsterdam-West is de enige vegetarische locatie van BuurtBuik en daar zijn wij best trots op.

Let op: we nemen geen nieuwe aanmeldingen aan voor afhaalmaaltijden.

Heb je interesse in een maaltijd? Kom dan op zaterdagen stipt om 13:30 uur langs bij buurtcentrum de Horizon. Als we maaltijden over hebben, delen we deze op dit tijdstip uit. Er is geen wachtlijst. OP = OP.

Liefs Team BuurtBuik West

Anouk, Damian, Emily, Grace, Iris, Izmar, Kareem, Maartje, Milou, Suzanne en Rosa

Lijkt het jou leuk om in ons gezellige team voedsel te redden en hier mooie gratis én vegetarische maaltijden van te maken? Super! Meld je aan via het contactformulier, geef eventueel je voorkeursdatum(s) en shift door en we komen zo snel mogelijk bij je terug. Enneh, we zoeken nog enthousiaste coördinatoren die het leuk vinden om een dagje bij West in goede banen te leiden en nieuwe bestuursleden in het leuke bestuursteam komen versterken. Interesse? Stuur een korte motivatie en we komen snel bij je terug!

Het kookteam –  10:00 – 13:30 uur

Als jij aankomt, staat het geredde eten al klaar. Met het team ga je aan de slag met het sorteren van het eten en het koken van ongeveer vijftig maaltijden. Samen bedenk je wat voor lekkers jullie gaan maken en dan is het tijd om te koken. De creatie van de dag verdeel je in afhaalbakjes en samen maken jullie de keuken weer spic en span.

Het afhaal- en bezorgteam – 11:00 – 14:00 uur 

Met het team ga je aan de slag met het sorteren van het eten. Dit verdelen jullie onder vijftig tasjes samen met de afhaalmaaltijden. Tussen 12:30-13:30 uur halen onze gasten het eten op. Jij helpt mee met de uitgifte of bezorging en het opruimen en schoonmaken van de ruimte.

In 2016 opende BuurtBuik West haar deuren in buurtcentrum de Horizon in de Spaarndammerbuurt. Oprichters Maaike, Jos en Suzanne startten deze locatie en besloten al heel snel dat zij alleen vegetarische maaltijden wilden aanbieden.

Team West bestaat momenteel uit een hele fijne groep vrijwilligers. Heb je een vraag voor ons, wil je vrijwilliger worden of wil je met ons samenwerken? Stuur dan een berichtje via het contactformulier of mail direct naar west@buurtbuik.nl.

Buurtcentrum de Horizon
Hembrugstraat 156
1013 XC Amsterdam
west@buurtbuik.nl

Openingstijden
zaterdag 12:30 – 13:30 uur

Bijzonderheden
Vegetarische locatie
Alleen afhaalmaaltijden

Contact ons

Contact Amsterdam West

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of leverancier? Of heb je een andere vraag? Stuur ons een berichtje of mail direct naar west@buurtbuik.nl. Interesse in een maaltijd? Kom op zaterdagen stipt om 13:30 uur langs bij Buurtcentrum de Horizon. Op=Op. Reserveren is niet mogelijk.

De velden met een * zijn verplicht.

Red voedsel met ons

Vacatures

Wil je iets betekenen bij jou in de buurt? Word vrijwilliger bij Amsterdam West! Interesse? Stuur ons een berichtje en een korte motivatie.

Voedseldonateurs

Onze maaltijden worden mogelijk gemaakt met de voedseldonaties van Albert Heijn Spaarndammerdijk, Slagerij Al Boughaz, Bagels & Beans Spaarndammerstraat, Slagerij Tuana, De echte Groenteman, Soeptuin Bredius, Blije Buren, Marqt Keuken, Bakkerij Bertram, Ekoplaza, PvH, Westcord Art Hotel

Delen tot de laatste kruimel

Al onze overgebleven groente- en fruitschillen gaan wekelijks naar kinderboerderij Westerpark.

Wil je BuurtBuik Amsterdam West steunen als (voedsel)donateur of met ons samenwerken in de strijd tegen voedselverspilling? Stuur ons een berichtje. Steun locatie Amsterdam West direct via Stichting BuurtBuik – IBAN: NL73 BUNQ 2205 6510 99.

Lees onze verhalen

Voedselhelden gezocht!

5 januari 2022|

BuurtBuik zoekt nieuwe bestuursleden, coördinatoren, chefs en fietsers! Wil jij iets betekenen bij jou in de buurt en lijkt het je leuk om samen met ons voedsel te redden? Join ons team van voedselhelden en reageer nu op een van onze vacatures.

Beleef een dagje BuurtBuik

29 december 2021|

Benieuwd hoe het achter de schermen gaat bij BuurtBuik? Bekijk dan de video hieronder! Dankzij het kerstcadeau van content studio Pixel Universe kunnen we dit nu aan iedereen laten zien en het echte BuurtBuik-gevoel meegeven!

Aangepaste openingstijden feestdagen

22 december 2021|

Voor de tweede keer moeten we de feestdagen vieren in coronatijden. Toch hopen we dat iedereen het alsnog met dierbaren kan vieren. Tijdens de feestdagen blijven sommige BuurtBuik-locaties open voor een gratis afhaalmaaltijd en ben je