Amsterdam Oud-Zuid

De nieuwste BuurtBuik locatie in Amsterdam Oud-Zuid serveert wekelijks op zaterdagmiddag een gratis lunch. Wij koken gezonde vegetarische maaltijden van gered voedsel en organiseren zo nu en dan een gezellig evenement. Denk aan kooklessen, workshops of (online) optredens. Door samen te eten en te ervaren willen wij de buurt nog meer verbinden. Dit doen wij met gepassioneerde vrijwilligers, kwalitatieve leveranciers en de allerleukste eters.

Eet je mee?

Samen doen we ons best om lekkere, gezonde maaltijden op tafel te zetten. Eet je mee? Je kunt je via het contactformulier aanmelden voor een maaltijd op zaterdagmiddag. Doe dit uiterlijk vrijdag om 20:00 uur en zet in het bericht op welk tijdslot je graag je maaltijd komt ophalen bij Buurthuis Lydia.

Ben jij onze nieuwe bestuurslid, chef of dagcoördinator?

Wil jij je ook voedsel redden, in een enthousiast team werken en de buurt nog gezelliger en gezonder maken? En heb jij aantoonbare ervaring als chef of houd je van de boel te regelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Meld je aan als chef, bestuurslid of dagcoördinator.

Doneer voedsel

Ben je of ken je iemand die bij een supermarkt, groenteboer, bakker etc. in Amsterdam Oud-Zuid werkt? Wij zoeken leveranciers die samen met ons de strijd tegen voedselverspilling aan willen gaan en een betere buurt willen maken. Interesse? Stuur ons een berichtje.

Doe mee als vrijwilliger

We zijn natuurlijk nergens zonder fantastische vrijwilligers. Wil jij je handen uit de mouwen steken voor je buurtgenoten zodra wij onze deuren openen? Meld je nu aan als vrijwilliger. We leren je graag kennen!

Team BuurtBuik Amsterdam Oud-Zuid
Eva, Nina, Saartje, Sander en Wieke

Huis van de Wijk Lydia
Roelof Hartplein 2a
1071 TT Amsterdam
oudzuid@buurtbuik.nl

Openingstijden
Iedere zaterdag 13:00 – 14:00 uur

Bijzonderheden
Vegetarische locatie
Alleen afhaalmaaltijden

Contact ons

Contact Amsterdam Oud-Zuid

Wil je je aanmelden als vrijwilliger, eter of leverancier? Of heb je een andere vraag? Stuur ons een berichtje of mail direct naar oudzuid@buurtbuik.nl.

De velden met een * zijn verplicht.

Aanmeldingen voor een maaltijd graag uiterlijk vrijdag 20:00 uur doorgeven.

Red voedsel met ons

Voedseldonateurs

In Amsterdam Oud-Zuid maken wij gratis en gezonde maaltijden met het geredde voedsel van onze buurthelden

Vacatures

Kom jij met ons voedsel redden? Wij zoeken bestuursleden, dagcoördinatoren en chefs die van gered voedsel een heerlijke maaltijd maken. Interesse? Stuur ons een berichtje met een korte motivatie.

Lees onze verhalen

World Disco Soup Day 2021 SFYN x BuurtBuik

15 april 2021|

Slow Food Youth Network en BuurtBuik bundelen de foodwaste warrior krachten voor World Disco Soup Day 2021. Op zaterdag 24 april kun je op dit wereldwijde event iets doen om voedsel te redden: soep eten!  Dit jaar hosten we samen een coronaproof editie op twee locaties in Amsterdam en Utrecht. Ben jij erbij?

BuurtBuik Amsterdam Oud-Zuid opent in Buurthuis Lydia!

10 april 2021|

Na veel bezoeken, gesprekken en overwegingen hebben we de perfecte locatie gevonden voor de splinternieuwe BuurtBuik in Amsterdam Oud-Zuid: Buurthuis Lydia! Sinds 1927 staat op het Roelof Hartplein dit prachtige grote gebouw waar buurtbewoners elkaar nu ontmoeten en activiteiten organiseren. Kom jij binnenkort ook een maaltijd afhalen of bij ons vrijwilligen?

Kelder x BuurtBuik Zuid | Online concert 13 februari

11 februari 2021|

Yess! De crowdfunding van onze nieuwe BuurtBuik in Zuid staat op 88% met nog vier dagen te gaan. We kunnen jullie hulp dus hard gebruiken! Support onze crowdfunding of deel het in je netwerk zodat we samen de finish halen. Als extra dank voor al jullie support zet de Amsterdamse band Kelder zaterdag 13 februari om 18:30 uur een online live performance neer om van te smullen.