Over ons

BuurtBuik bereidt op tien locaties in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam gezonde en gratis maaltijden van gered voedsel van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op bij lokale leveranciers en koken er gezamenlijk een lekkere maaltijd van. Elke keer een creatieve uitdaging: je weet immers nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! Echt iedereen is welkom om aan te schuiven bij de maaltijden! Want naast lekker eten, draait het bij BuurtBuik vooral om de gezelligheid. Volgens ons kunnen we in Nederland veel meer voedsel redden en moeten we daarmee veel meer buurtbewoners helpen.

ORGANISATIE

Maak kennis het team van vrijwilligers en het bestuur van BuurtBuik.

HOE HET BEGON

Geïnspireerd op het Portugese Refood startte BuurtBuik in 2014.

ONZE WAARDEN

Iedereen is welkom bij BuurtBuik. Bekijk onze waarden en gedragscode.

JAARVERSLAG & ANBI

Bekijk onze resultaten en cijfers en lees meer over onze ANBI-status.

CONTACT

Heb je een vraag, wil je met ons samenwerken of vrijwilliger worden?

Illustratie BuurtBuik Micky Dirk Zwager

Illustratie: Micky Dirk Zwager

Onze missie

We onderscheiden ons door duurzame idealen te verbinden aan sociale bevlogenheid. Daarnaast werken we hoofdzakelijk met vrijwilligers en draait ons model op ‘intrinsieke motivatie’ en ‘vertrouwen’. Verder onderscheiden we ons door aanhoudend te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van onze vrijwilligers, werken op buurtniveau en streven naar tastbare impact. We bestaan omdat er in Nederland veel voedsel wordt verspild, omdat steeds meer mensen eenzaam zijn, en omdat er honderdduizenden gezinnen onder de armoedegrens leven. Daarom blijven we groeien.

IK WIL HELPEN

Er zijn meerdere mogelijkheden om bij te dragen aan BuurtBuik. Help mee als vrijwilliger, schenk een bedrag, doneer voedsel of open een nieuwe locatie met ons.