Over ons
BuurtBuik bereidt op 16 locaties in Amsterdam, Leiden, Weesp, Utrecht en Rotterdam gezonde en gratis maaltijden van gered voedsel van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers uit de buurt halen het eten op bij lokale leveranciers en koken er een lekkere maaltijd van. Elke keer een creatieve uitdaging: je weet namelijk nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! Echt iedereen is welkom! Want naast lekker eten, draait het bij BuurtBuik vooral om de gezelligheid. Volgens ons kunnen we in Nederland veel meer voedsel redden en moeten we daarmee veel meer buurtbewoners helpen.
Illustratie: Micky Dirk Zwager
Onze missie
We onderscheiden ons door duurzame idealen te verbinden aan sociale bevlogenheid. Daarnaast werken we hoofdzakelijk met vrijwilligers en draait ons model op ‘intrinsieke motivatie’ en ‘vertrouwen’. Verder onderscheiden we ons door aanhoudend te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van onze vrijwilligers, werken op buurtniveau en streven naar tastbare impact. We bestaan omdat er in Nederland veel voedsel wordt verspild, omdat steeds meer mensen eenzaam zijn, en omdat er honderdduizenden gezinnen onder de armoedegrens leven. Daarom blijven we groeien.
Onze ambassadeur
Met BuurtBuik maken we samen een betere buurt: we brengen buurtbewoners bijeen, redden voedsel van de verspilling en maken hier gezonde maaltijden van. Onze ambassadeur Eric Corton zet zich vanaf 2020 belangeloos in voor onze missie om ons bereik te vergroten. Zo kunnen wij nog meer gratis maaltijden uitdelen.
Artistieke duizendpoot Eric – acteur, presentator, schrijver en muzikant – was 15 jaar bevlogen ambassadeur van het Nederlands Rode Kruis en zet zich nu met veel energie in bij BuurtBuik. Naast ambassadeur is Eric ook kookvrijwilliger bij locatie Amsterdam Oost. Erics liefde voor eten zie je regelmatig terug via zijn Instagram account: met zijn verspillingsvrije gerechten inspireert hij om lekker én gezond te koken. In de woorden van Eric: “Koken hoeft echt niet moeilijk of duur te zijn.”
Iedere week gratis maaltijden van gered voedsel koken en uitdelen. dat is waarom ik dit met liefde doe!