Vacature locatiecoördinator Utrecht

BuurtBuik Utrecht is op zoek naar locatiecoördinatoren voor onze locaties in Utrecht. Wil jij altijd al betekenisvol vrijwilligerswerk doen, waarbij je bijdraagt aan de verbinding in de wijk? En heb jij de organisatorische skills om alles op locatie goed te laten verlopen? Dan is deze vrijwilligersfunctie iets voor jou!

Functieomschrijving

BuurtBuik Utrecht bestaat uit een zeskoppig bestuur die de locaties in Utrecht aanstuurt. Als locatiecoördinator ben je de ogen en oren op één van de locaties in Utrecht en heb je de vrijheid om zelf een locatie strategisch te managen. Jij:

  • Bent het aanspreekpunt van de locatie. Je weet precies wat er speelt op jouw locatie en onderhoudt het contact met de vrijwilligers, leveranciers en de gasten.
  • Draagt zorg voor alles rondom het bereiden en serveren van de maaltijd. Daarnaast hou je in de gaten dat iedereen op de juiste plek zit en zich prettig voelt.
  • Houdt het bestuur wekelijks op de hoogte van de stand van zaken en geeft het tijdig aan als er iets vervangen of aangeschaft moet worden.
  • Maakt maandelijks samen met de vrijwilligerscoördinator het rooster en je zorgt dat er altijd voldoende bezetting is. Is er iemand ziek? Dan zorg jij dat er vervanging wordt geregeld.
  • Door regelmatig je gezicht te laten zien weet je vertrouwen te creëren. Iedereen kan bij jou terecht!

Jij…

  • krijgt de kans om je kwaliteiten in te zetten voor de samenleving. Je houdt van mensen in alle vormen, kleuren en maten. Je hebt van nature overwicht, bent betrouwbaar en hebt leiderschapskwaliteiten. Je bent sociaal en hebt een empathisch vermogen, waardoor je vrijwilligers kunt aansturen en ondersteunen.
  • Daarbij beschik je over organisatorische skills, zodat je het overzicht kan bewaken en kunt plannen. Zo steekt het rooster altijd goed in elkaar!
  • Je bent flexibel en gemiddeld 2 – 5 uur per week beschikbaar voor minimaal een jaar. Hiervan ben je tenminste twee keer in de maand tussen 15.30 – 20.30 uur aanwezig in het buurthuis tijdens het serveren van de maaltijden. De overige uren mag je zelf inplannen.

Wie zijn wij?

BuurtBuik haalt overtollig voedsel op bij supermarkten, groenteboeren en horecazaken en bereidt hier wekelijks een heerlijke maaltijd van om te serveren aan buurtbewoners. De missie van BuurtBuik: voedsel redden, het samenbrengen van buurtbewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en/of behoefte hebben aan sociaal contact. BuurtBuik is gevestigd op 16 locaties in Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Weesp.

Wat krijg je ervoor terug?

Het succes van BuurtBuik draait op onze vrijwilligers. Je komt in een enthousiast team terecht waar een zeer divers publiek samenkomt om gezellig te eten; als je binnenloopt, weet je meteen waar je het voor doet. Daarnaast maak je deel van een groeiende maatschappelijke beweging met mensen die met passie bijdragen aan onze missie. Proef de gezellige sfeer op onze barbecues, borrels en evenementen! Ook ondersteunt BuurtBuik je met trainingen (zoals een BHV-training of voedselveiligheid). Vrijwilligerswerk staat goed op je cv, is goed voor je netwerk en laat zien dat je om anderen in de maatschappij geeft. Bovendien maakt het je blij!

Enthousiast? Reageer nu!

Stuur ons een berichtje met je motivatie. We leren je graag kennen. Neem voor vragen contact op met utrecht@buurtbuik.nl.

Is deze vacature toch niet iets voor jou? Je helpt BuurtBuik door deze vacature met je netwerk te delen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Locatie

#delenislief

“Ik ben Nicole en sinds de opening van BuurtBuik Sterrenwijk in Utrecht in januari ben ik daar samen met Malu locatiecoördinator. Het is super leuk om te zien hoe we samen met de andere vrijwilligers deze locatie zo snel hebben laten groeien. We koken nu wekelijks ongeveer 50 maaltijden. Ik ben zelf geen topkok, dus heb al veel nieuwe recepten geleerd 😉 Ik geniet vooral van het contact met de vrijwilligers en de mensen uit de buurt. Ze zijn zo blij met dit initiatief, dat maakt mij dan ook weer blij!”

Locatiecoördinator Nicole aan het woord, Utrecht West

Word vrijwilliger bij BuurtBuik!