Geslaagde opening van BuurtBuik Utrecht West!

Sinds  15 september heeft BuurtBuik Utrecht er een nieuwe locatie bij. Utrecht West opende officieel haar deuren in de wijk Lombok, aan de Malakkastraat nummer 6. In het monumentale pand van buurthuis Rosa, wat vroeger een basisschool was, bereiden vrijwilligers nu elke woensdag een heerlijke driegangenmaaltijd.

Feestelijk menu

Bestuurslid Eva vertelt: “Tijdens de opening mochten we al ruim 20 mensen verwelkomen, wat een succes! Na een soepje als voorgerecht hadden de vrijwilligers een bijzonder hoofdgerecht bereid: een curry met visballetjes. Natuurlijk was er ook een vega optie. Het dessert was helemaal om te watertanden, want we serveerden bananenpannekoekjes met gesmolten chocola on top!”

Chef-kok Ahmed: Ik hou van koken voor BuurtBuik! Ik kook met liefde voor heel veel mensen.

Bruisende buurt

Het vinden van vrijwilligers voor de nieuwe locatie was geen enkel probleem, en dat zegt iets over de wijk. Lombok is een bruisende buurt waar iedereen graag zijn handjes uit de mouwen steekt. Van de Kanaalstraat met ontelbaar veel toko´s tot de muntkade waar je lekker een duik kan nemen: Lombok verovert alle Utrechtse harten. Maxime, een van de eerste gasten, is ook heel enthousiast: “Ik ben helemaal verkocht! Ik kom hier zeker vrijwilligen!”

Maxine en Ahmed met het heerlijke hoofdgerecht

Eindelijk weer samen eten

Naast de opening van West is het Utrechtse bestuur druk bezig geweest om de andere locaties in Utrecht coronaproof te maken. Daar eten de Utrechtse gasten sinds kort ook weer samen. Een bijzonder moment na ruim anderhalf jaar lang afhalen. Zo werden in Oost waterkannen, servetten en potjes peper en zout aangeschaft om voor het eerst binnen te eten met buurtbewoners. “Gelukkig ging dit ontzettend goed en mochten we maar liefst 25 mensen binnen verwelkomen. Sommige gasten moesten even wennen aan een driegangendiner in plaats van een afhaalmaaltijd, maar al gauw was iedereen gezellig aan het babbelen en voelde het echt weer als vanouds”, besluit Eva tevreden.

Benieuwd naar de nieuwe locatie in Utrecht of een de andere locaties? Kom langs als vrijwilliger of eter.

Published On: 28 september 2021Categories: BuurtBuik Nieuws, Utrecht, Utrecht Oost, Utrecht Overvecht, Utrecht West

Deel dit bericht