Buurtheld Ying: ‘de relaxte familiesfeer sprak mij aan’

Wist je dat BuurtBuik Utrecht vrijwilligers heeft die op meerdere locaties meekoken? Een van die actieve vrijwilligers is Ying Visser. Zij is vorig jaar begonnen met koken bij BuurtBuik.

Dichtbij huis

“Sinds oktober 2021 ben ik vrijwilliger bij BuurtBuik Utrecht Oost en Lombok. Ik was al een tijdje op zoek naar vrijwilligerswerk die bij mij past. Mijn vorige baan ging over voedselzekerheid in het buitenland en ik wilde graag iets doen wat dichterbij huis is. Bij een oude collega op LinkedIn zag ik dat zij actief was bij de BuurtBuik Utrecht Oost. Een verspillingsvrij vegetarisch driegangendiner samen met de buurt nuttigen leek mij wel wat.”

Familiesfeer

Ying heeft geen spijt van haar keuze voor BuurtBuik en heeft het heel erg naar haar zin: “Er hangt een relaxte familiesfeer onder de vrijwilligers en er wordt natuurlijk ook met veel plezier hard gekookt in de keuken. Soms is er een toetjeskoningin aanwezig, maar ik ben zelf meer van de hartige gerechten. Het eten met de buurt is echt een toegevoegde waarde en ik ben blij dat het nu weer kan, ook al was het afhalen een prima tussentijdse oplossing. Ik hoop in de toekomst nog veel verspillingsvrije vegetarische maaltijden te kunnen koken en hopelijk ook dat onze eetgasten blijven komen eten en het gedachtengoed mee naar huis nemen.”

Bij BuurtBuik zijn we ontzettend blij met onze vrijwilligers en daarom willen we deze graag af en toe in het zonnetje zetten. Bedankt voor jouw heerlijke kookkunsten Ying en we zijn heel dankbaar dat jij je vrijwillig voor BuurtBuik en de buurt inzet.

Published On: 17 februari 2022Categories: Utrecht, Utrecht Oost, Utrecht Overvecht, Utrecht West

Deel dit bericht