Recept Pindakaas-haverpannenkoeken
Geen bloem. Geen punt. Ook met een paar simpele bloemloze ingrediënten kun je tip-top pannenkoeken maken. Dit recept is met pindakaas, maar voel je vrij om een andere notenpasta of zelfs tahini te gebruiken. Het is jouw wereld natuurlijk.
Ingrediënten
Voor 12 * 8 cm pannenkoeken
- 225 gram havervlokken
- 300 ml (plantaardige) melk
- 100 ml water
- 2 eieren
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 theelepel kaneel
- Een snufje zeezout
Zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten in de kom van je blender en whizz het tot het een glad beslag is. Je kunt natuurlijk ook een staafmixer of een smoothiemaker gebruiken. Of ouderwets met de hand, dat is goed voor je onderarmen.
- Doe het beslag in een maatbeker zodat je het makkelijk kunt schenken. Laat het beslag 10-15 minuten wachten terwijl jij je spullen bij elkaar zoekt. Als je al je spullen al bij elkaar hebt, doe dan 50 star jumps.
- Gebruik een stuk keukenpapier om je pan in te vetten met olie.
- Verwarm de pan op middelhoog vuur. Als je pan heet is, giet dan een beetje beslag in je pan, en bak 2-3 pannenkoeken tegelijk. Zorg er wel voor dat je genoeg ruimte overhebt om ze straks om te flippen.
- Bak de pannenkoeken 2-3 minuten, flip ze om en bak de andere kant. Leg de gebakken pannenkoeken op een bord en bak net zo lang tot al je beslag op is.
- Serveer je pannenkoeken warm met wat je lekker vindt. Als je pannenkoeken over hebt, kun je die in de koelkast bewaren. Ze zijn dan 3-4 dagen houdbaar.
Eet smakelijk en vergeet niet te doneren voor Flip2Feed.