In de keuken met BuurtBuik Rotterdam: Shereens Bananengranola

Voedsel redden doet Buurtbuik Rotterdam niet alleen op de Afrikaandermarkt, maar ook thuis! Shereen dook de keuken in voor een heerlijke granola met banaan. Durf te spelen met ingrediënten die je al in huis hebt liggen. Het vergeten en bruin geworden banaantje hoeft helemaal niet de prullenbak in. Pak hem, prak hem en je hebt een heerlijk sausje voor je granola basis. Zo gepiept, hartstikke lekker en je keuken gaat er ook nog eens heerlijk van ruiken. Mmmmm, wij krijgen al trek!

Recept

Wat heb je nodig?

Droge ingrediënten

  • 250 gram havervlokken
  • 25 gram gebroken lijnzaad
  • handje walnoten
  • handje pecannoten
  • handje gepofte rijst (optioneel)
  • 15 gram rietsuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • een snufje zout

En verder

  • 75 ml kokosolie
  • 90 ml agavesiroop of ahornsiroop
  • 1 rijpe banaan
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  3. Prak de banaan in een klein kommetje.
  4. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit. Voeg de agavesiroop toe, roer het even door en voeg daarna de geprakte banaan toe. Mix het tot een geheel.
  5. Schenk het mengsel in de grote kom met droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar.
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de inhoud van de kom tot een grote plakkaat.
  7. Bak het mengsel zo’n 25 minuten in de oven totdat het goudbruin is.
  8. Laat de granola volledig laten afkoelen en breek het in stukken.
  9. Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot.

Granola is lekker uit het vuistje, maar ook heerlijk met yoghurt of melk.

Eet smakelijk!

Published On: 2 oktober 2020Categories: Kijkvoer, Recepten, Rotterdam

Deel dit bericht