Lotte en Virves Pasta Pappare
We hebben allemaal een beetje extra liefde nodig in deze gekke tijd. Virve en Lotte doken samen de keuken in om een gerecht vol met rode kleuren en liefde te maken: Pasta Pappare! Dit betekent opslokken in het Italiaans. Dat was dan ook de bestemming van dit verrukkelijke gerecht!
Recept
Ingrediënten
- 500 gram gedroogde pappardelle pasta (of een andere platte pasta)
- 400 gram cherrytomaten
- 120 gram Griekse/Turkse yoghurt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 theelepels rode harissa
- een scheutje rozenwater
- 55 gram Kalamata olijven, door de helft gesneden
- 20 gram babykappertjes
- 15 gram peterselie, grof gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Een snufje zout
Zo maak je het
- Gooi een scheutje olie in een braadpan (die een grote deksel heeft) en zet het halfhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit dit een paar minuten.
- Zodra de ui een beetje goudbruin gebakken is, voeg je de tomaten, olijven, kappertjes, rozenharissa en een snufje zout toe.
- Voeg 200 ml water toe en roer dit door het gerecht. Laat het even pruttelen. Als de saus kookt, draai je het vuur lager en zet je de deksel op de pan. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de deksel van de pan, laat de saus nog 5 minuten pruttelen totdat het wat dikker is geworden.
- Roer een deel van de peterselie (ca. 10 gram) door de saus.
- Kook de pappardelle (of andere platte pasta) in een grote pan met gezouten water beetgaar, volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af.
- Voeg de pasta toe aan de saus en voeg nog een beetje harissasaus en zout op smaak toe. Roer het goed door elkaar, verdeel de pasta op de borden en serveer met de resterende peterselie en yoghurt.
Buon appetito! Eet smakelijk!