Nieuwe Buurtbuik locatie in Amsterdam-Zuid opent binnenkort haar deuren

Omdat er niet genoeg geredde, gezellige en gratis buurtmaaltijden kunnen zijn, opent begin volgend jaar een nieuwe BuurtBuik-locatie in Amsterdam-Zuid. Ons bestuur, bestaande uit Wieke, Nina, Saartje en Eva, hoopt naast gezonde maaltijden ook workshops en andere activiteiten te hosten om nog meer verbinding te leggen tussen buurtbewoners.

Naar verwachting openen we 1 maart onze deuren op een toffe locatie die we nog even geheimhouden. Dit moet natuurlijk gevierd worden, en daarom zijn we druk bezig met een coronaproof opening. “Juist nu tijdens corona is verbinding extra belangrijk”, vindt Nina. Hoe zien de buurtmaaltijden eruit bij Zuid? De eerste periode verwachten we met afhaalmaaltijden te werken en hiervoor vormen te vinden die creatief en leuk zijn. Eva vertelt: “Voedsel verbindt als het voedzaam is. Daarom zullen onze gerechten altijd lekker én gezond zijn.” Wanneer de maatregelen versoepelen, zullen we jullie gewoon op locatie kunnen ontvangen zoals jullie van ons gewend zijn. Nina benadrukt: ”Iédereen is welkom, jij dus ook. We hopen je daar te zien; zowel als vrijwilliger als gast!”

Steun ons via de crowdfunding

Om deze droom waar te kunnen maken hebben we jullie hulp nodig. We zijn een crowdfunding gestart om voor de komende drie jaar een BuurtBuik-locatie te kunnen runnen. Je kunt ons steunen via het platform Voor je Buurt. Alle beetjes helpen ons richting die €10.000! We zullen jullie donaties gebruiken voor een elektrische bakfiets, benodigdheden voor in de keuken, een koelkast en alle andere benodigdheden die komen kijken bij een keuken runnen.

Vrijwilliger worden? Neem contact met ons op

Er is natuurlijk nóg een manier om ons te steunen of om deel uit te maken van ons project. Lijkt je het leuk om een handje te helpen en eens in de zoveel tijd in de keuken te staan om te koken? Of lijkt het je leuker om rond te crossen op de bakfiets om overtollig voedsel op te halen? Of heb je andere ideeën om ons te helpen? Stuur een mailtje naar zuid@buurtbuik.nl.

Published On: 23 december 2020Categories: Amsterdam Oud-Zuid, BuurtBuik Nieuws

Deel dit bericht