Geslaagde opening van BuurtBuik Utrecht Oost

Gisteravond vond de officiële opening plaats van BuurtBuik Utrecht Oost. “Het was een geweldige avond! Ondanks dat we de opening niet groots konden vieren, was het toch heel erg gezellig,” vertelt het bestuur. 

De keuken werd geleid door bestuursleden Britt en Lilian, samen met de nieuwe aanwinst Nicole. Als locatiecoördinator is zij de ogen en oren van de nieuwe locatie en onderhoudt zij het contact met de vrijwilligers, leveranciers en de gasten. Dit doet zij trouwens niet alleen. Ook locatiecoördinator Malu staat twee keer per maand klaar om mee te helpen bij Utrecht Oost!

Na een rondje op de gloednieuwe bakfiets kwamen de fietsers terug met een enorme berg eten. Van de geredde bieten, sla en avocado’s kookten we uiteindelijk meer dan uiteindelijk meer dan veertig gratis maaltijden. “Op het menu staat bietenstamppot met witte crème van avocado en een frisse salade” vertelt Nicole. Alles verliep volgens planning. Het eten was om stipt half zes klaar en per portie verdeeld over duurzame bakjes. Gelukkig maar, want de eerste mensen stonden namelijk al te springen voor de deur. Uiteraard netjes op 1,5 meter afstand.

Het zag er gemoedelijk uit: mensen die een maaltijd kwamen halen, werden verwelkomd door twinkelende lichtjes en een kop warme chocolademelk met slagroom. Terwijl muziek van André Hazes zachtjes speelde op de achtergrond, deelden onze behulpzame vrijwilligers maaltijden uit en maakten hier en daar een praatje. “Wilt u alvast een maaltijd reserveren voor volgende week?” vraagt een van de vrijwilligers aan een wat oudere mevrouw. “Nou, als het lekker is, kom ik volgende week terug!” Wij zijn benieuwd of mevrouw volgende week weer terugkomt. Maar aan de positief verraste reacties te horen, zit dat zeker goed! “De maaltijd is lekker én gezond”, vertelt een bezoeker.

Wat is het fijn om zo bij te dragen aan minder voedselverspilling! Iedereen bedankt die heeft meegeholpen aan deze prachtige dag en hopelijk tot snel bij BuurtBuik Utrecht Oost – iedere maandag 17.30 – 18.30 uur in Buurthuis Sterrenzicht.

Met speciale dank aan de leveranciers van BuurtBuik Utrecht Oost: Hira, Al Halabi, Persepolis en COOP.

Published On: 26 januari 2021Categories: Utrecht

Deel dit bericht