Binnenkort redden wij ook voedsel in hartje Amsterdam

Hoera ❤

12510 euro opgehaald! Wat geweldig om de kracht van crowdfunding mee te mogen maken. Iedereen die dit met ons heeft gedaan: BEDANKT! Juist in deze tijd is het belangrijk om de kracht van BuurtBuik te laten zien en de buurt met elkaar te verbinden op zoveel mogelijk manieren. Dit gaan we dan ook zo snel mogelijk doen met onze fantastische vrijwilligers. Wil jij op welke manier dan ook je steentje bijdragen aan onze missie? Stuur ons dan een berichtje via centrum@buurtbuik.nl.

We zijn ontzettend blij om te mogen delen dat BuurtBuik gaat openen in hartje Amsterdam. Daarmee is BuurtBuik vertegenwoordigd in ieder Amsterdam’s stadsdeel; een mijlpaal en iets waar we best wel trots op zijn! 

Het zeskoppige bestuur van BuurtBuik Centrum, bestaande uit Ana, Esther, Eva, Sanne, Theo & Theodoor, kan niet wachten om iedere zaterdag een heerlijke, gezonde én gratis lunch te bereiden voor gasten uit de buurt.

Naar verwachting opent onze nieuwste locatie in oktober 2020 haar deuren. Dankzij de gastvrijheid van Huis van de Buurt het Claverhuis wordt de Elandsgracht in hartje Jordaan de thuisbasis voor BuurtBuik Centrum. ‘Een mooiere locatie hadden we ons niet kunnen wensen.’, vertelt Sanne. Iedereen is welkom voor een gratis maaltijd. ‘Uiteraard is de veiligheid en gezondheid van vrijwilligers en eters erg belangrijk. Daarom bekijken we momenteel of buurtbewoners gezellig aan kunnen schuiven of dat we de maaltijden op andere creatieve manier gaan aanbieden. Bijvoorbeeld in de vorm van afhaal.’

Steun onze crowdfunding

Maar we zijn er nog niet. Om BuurtBuik Centrum te realiseren, hebben we jouw hulp hard nodig! ‘Op onze prachtige locatie gaan we aan de slag in een tijdelijke keuken die we moeten inrichten. Verder hebben we ook een elektrische bakfiets nodig en maken we ook andere kosten voor bijvoorbeeld keukenbenodigdheden en disposables.’, aldus Sanne. Maak BuurtBuik Amsterdam Centrum mogelijk en doneer via onze crowdfundingsactie. Iedere euro brengt ons dichter bij het doel van 10.000 euro. Hiermee kunnen we de komende drie jaar de BuurtBuiken in Amsterdam Centrum vullen.

‘Op een andere manier bijdragen kan natuurlijk ook.’

We zijn op zoek naar voedselhelden die ons willen helpen in de strijd tegen voedselverspilling en de Jordaan nog mooier gaan maken. Wil jij een betere bestemming voor het overgebleven voedsel uit jouw winkel, restaurant of kantine dan de afvalbak? Wij halen het graag bij je op en geven jouw voedseldonatie een tweede leven in de vorm van een gratis maaltijd.

Ook kijken we uit naar enthousiaste vrijwilligers die wat voor de de buurt willen betekenen en met ons eten ophalen en koken. Lijkt het jou leuk om samen iets moois te maken BuurtBuik Centrum? Stuur ons een berichtje via centrum@buurtbuik.nl.

Team BuurtBuik Amsterdam Centrum

Ana, Esther, Eva, Sanne, Theo & Theodoor

Published On: 6 september 2020Categories: Amsterdam Centrum, BuurtBuik Nieuws

Deel dit bericht