Koken uit de keukenkast #3: Berni’s Knödel
Als je brood niet een beetje oud is – maar keihard is geworden – wat doe je er dan mee? Berni komt uit Oostenrijk en daar maken ze er een speciaal gerecht van. We kennen het allemaal van wintersportverhalen: knödel, balletjes van brooddeeg. En het is heel makkelijk om te maken.
Recept
Ingrediënten
- oud brood
- ½ liter melk
- 1 ui
- 2 eieren
- peterselie
- een klontje boter
- een beetje bloem
- zout
- nootmuskaat
- peper
Zo maak je het
- Snijd het brood klein.
- Verwarm melk in een pannetje.
- Giet de warme melk bij het brood.
- Snipper de uien en snijd de peterselie fijn.
- Bak de ui in een klontje boter.
- Meng de eieren met nootmuskaat, peterselie, peper en zout.
- Kneed de gebakken ui, broodmengsel en eimengsel door elkaar.
- Maak van het mengsel ballen, gebruik een beetje bloem om de ballen te vormen.
- Kook de knödelballen 15-20 minuten op een zacht vuurtje.
- Laat de knödel uitlekken en klaar!
Tip: serveer de knödel met goulash.
Eet smakelijk! Mahlzeit!