Home/Word vrijwilliger/Social media stage

Maatschappelijke impact maken tijdens je stage?

Dat kan bij BuurtBuik!

In Nederland wordt veel voedsel verspild, dat hoeven we jou niet te vertellen! BuurtBuik doet daar iets aan. Wij redden voedsel en koken daarvan gratis driegangen maaltijden op 8 verschillende locaties in Nederland en we groeien nog steeds!

In totaal zetten zo’n 150 bevlogen vrijwilligers zich wekelijks in voor dit duurzame en sociale initiatief. Met BuurtBuik proberen wij de wereld een beetje mooier te maken. We zijn ervan overtuigd dat het maken van impact begint bij jezelf. Vind jij dit ook? Dan is dit misschien wel de stage die je zoekt!

Ons verhaal

BuurtBuik onderscheidt zich door duurzame idealen te verbinden aan sociale bevlogenheid. We werken hoofdzakelijk met vrijwilligers en ons model draait op ‘intrinsieke motivatie’ en ‘vertrouwen’. Verder onderscheiden we ons door constant te werken aan de persoonlijke ontwikkeling van onze vrijwilligers, werken we op buurtniveau en streven we naar tastbare impact. We bestaan omdat er in Nederland veel voedsel wordt verspild, omdat steeds meer mensen eenzaam zijn, en omdat er honderdduizenden gezinnen onder de armoedegrens leven. Help jij ons dit verhaal te vertellen aan de wereld?

Wat verwachten wij van jou?

Wij zijn op naar een stagiair die enerzijds meedenkt in de strategische ontwikkeling van onze social media kanalen en anderzijds via de online wereld alles wilt vertellen over ons initiatief! We maken gebruik van Facebook, Instagram en natuurlijk onze website. Op deze platforms zetten we leuke foto’s, verhalen en video’s en jij kan ons hierbij helpen. Het gaat dus om een allround stage met zowel een strategische als een operationele focus.

Je werkt samen met een Social Media team van 3 mensen. Met dit team probeer jij de zelfstandige locaties zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarnaast staan we altijd open voor nieuwe ideeën. We maken graag gebruik van jouw expertise en enthousiasme en initiatief wordt gewaardeerd.

Je profiel

  • HBO/WO student met bij voorkeur kennis van (online) communicatie, journalistiek, media of marketing;
  • Actief op diverse social media kanalen en hebt ervaring met (online) marketing;
  • Enthousiast, oplossingsgericht en creatief;
  • Ervaring met programma’s zoals Adobe Photoshop en/of InDesign is een pre;
  • Startdatum per direct of flexibel in overleg;

Wat heeft BuurtBuik jou te bieden?

Belangrijker dan wat wij willen is wat we jou kunnen bieden.

  • Bij BuurtBuik werk je vanuit intrinsieke motivatie, er is toch niets mooier dan te kunnen bijdragen aan een betere wereld?
  • Een informele sfeer binnen een stichting waarin je omringt bent met enthousiaste en bevlogen mensen;
  • Een werkplek op ons kantoor in Amsterdam;
  • Regelmatige borrels, gezelligheid én trainingen voor onze vrijwilligers;

Wil jij voedsel redden en impact maken?

Reageer dan nu op deze vacature. Mail je cv en een korte motivatie naar thomas_dolman@buurtbuik.nl. We zien je sollicitatie tegemoet!

Word vrijwilliger bij BuurtBuik!