Home/Word vrijwilliger/Bestuurslid Amsterdam Zuid

Help ons met het starten van een nieuw BuurtBuik initiatief in Amsterdam Zuid!

In Nederland wordt nog altijd veel voedsel weggegooid, terwijl er mensen zijn die een gezonde maaltijd goed kunnen gebruiken of in sociaal isolement leven. Daarvoor komt BuurtBuik in actie! Wil jij je ook inzetten tegen voedselverspilling, jezelf ontwikkelen als sociale ondernemer en concrete stappen zetten om Amsterdam groener, mooier en socialer te maken? Meld je aan als bestuurslid en zet -als een team van vrijwilligers- een eigen BuurtBuik locatie op onder begeleiding van de BuurtBuik Academy.

Wat is BuurtBuik?

BuurtBuik haalt overvloedig eten op bij horeca en supermarkten. Daarvan maakt een team van vrijwilligers heerlijke en gezonde gratis maaltijden. Op deze manier kunnen we voedselverspilling tegen gaan, brengen we buurtbewoners samen en helpen we iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken! Het is onze ambitie om zoveel mogelijk mensen van een gezonde maaltijd te kunnen voorzien in alle buurten. Dit doen we op verschillende locaties, zo ook in Zuid. BuurtBuik Zuid heeft een tijdje stil gestaan vanwege o.a. corona. Nu zijn we op zoek naar een nieuw bestuur dat haar eigen stempel op BuurtBuik Zuid gaat drukken.

Wat bieden wij?

BuurtBuik biedt jou de kans om in een aantal maanden samen met een ambitieus team een locatie op te richten. Als lid van het lokale bestuur krijg je de verantwoordelijkheid om een locatie te runnen. Je wordt in het begin begeleid door coaches van de BuurtBuik Academy. Zij trainen je op belangrijke aspecten van het opzetten van je eigen sociale onderneming. Je krijgt dus de kans om je organisatorische en leidinggevende skills verder te ontwikkelen bij één van de snelst groeiende maatschappelijke start-ups.

Wie zoeken wij?

Ben jij een ondernemende, sterk organisatorische, maatschappelijk betrokken doorzetter? Kan en wil jij gedurende een jaar 6 uur per week werken aan dit uitdagende project? Lijkt je het leuk als bestuurslid om je eigen locatie op te bouwen, leveranciers te regelen, vrijwilligers te enthousiasmeren en een crowdfunding campagne te leiden? Stuur dan je cv en motivatie naar zuid@buurtbuik.nl en wie weet ben jij één van de BuurtBuikers die een BuurtBuik initiatief in Amsterdam Zuid gaat realiseren! We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Word vrijwilliger bij BuurtBuik!