Home/Word vrijwilliger/Bestuurslid Amsterdam Oud-West

Organisatorische helden gezocht! Help mee met de herstart van onze locatie in Amsterdam Oud-West

In Nederland wordt nog altijd veel voedsel weggegooid, terwijl er mensen zijn die een gezonde maaltijd goed kunnen gebruiken of eenzaam zijn. Daarvoor komt BuurtBuik in actie! Wil jij je ook inzetten tegen voedselverspilling, jezelf ontwikkelen als sociale ondernemer en concrete stappen zetten om Amsterdam groener, mooier en socialer te maken? Meld je aan als bestuurslid van de BuurtBuik locatie in Oud-West.

Wat is BuurtBuik?

BuurtBuik haalt overvloedig eten op bij horeca en supermarkten. Daarvan maakt een team van vrijwilligers heerlijke en gezonde gratis maaltijden. Op deze manier kunnen we voedselverspilling tegen gaan, brengen we buurtbewoners samen en helpen we iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken! Het is onze ambitie om zoveel mogelijk mensen van een gezonde maaltijd te kunnen voorzien in alle buurten. Dit doen we op verschillende locaties, zo ook in Oud-West. BuurtBuik Oud-West heeft even stil gestaan vanwege corona. Maar gelukkig kunnen we weer gaan koken en zijn we op zoek naar een nieuwe bestuursleden die hun eigen stempel BuurtBuik Oud-West gaan drukken.

Wat bieden wij?

Als lid van het lokale bestuur krijg je de verantwoordelijkheid om het BuurtBuik initiatief te herstarten. Je wordt in het begin begeleid door coaches van de BuurtBuik Academy. Zij trainen je op belangrijke aspecten van het runnen van je eigen sociale onderneming. Je krijgt dus de kans om je organisatorische en leidinggevende skills verder te ontwikkelen bij één van de snelst groeiende maatschappelijke start-ups.

Wie zoeken wij?

Ben jij een ondernemende, sterk organisatorische, maatschappelijk betrokken doorzetter? Kan en wil jij gedurende een jaar 6 uur per week al vrijwilliger werken aan dit uitdagende project? Lijkt je het leuk als bestuurslid om je eigen locatie vorm te geven, vrijwilligers te enthousiasmeren en te gaan koken voor de buurtbewoners in Oud-West? Stuur dan je cv en motivatie voor 20 augustus naar hanneke@buurtbuik.nl en wie weet word jij één van onze nieuwe bestuursleden van BuurtBuik Oud-West!

Word vrijwilliger bij BuurtBuik!