Dagcoördinator  

BuurtBuik haalt voedsel op bij horeca en deelt het met buurtbewoners die het om wat voor reden dan ook goed kunnen gebruiken. Door onze buurtgeoriënteerde aanpak en het werken met vrijwilligers is het model makkelijk te repliceren. BuurtBuik gaat dus voedselverspilling tegen op een simpele en effectieve manier, brengt buurtbewoners samen en helpt mensen die om wat voor reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De dag-coördinator stuurt een groep vrijwilligers aan die het voedsel ophaalt, ermee een gezond en heerlijk maal bereidt en het uiteindelijk deelt met de bezoekers. Op deze manier brengen wij buurtgenoten met elkaar in contact, helpen we die mensen in de buurt die het goed kunnen gebruiken en gaan wij tegelijkertijd voedselverspilling tegen. Als dag-coördinator ben je verantwoordelijk voor de algehele operatie tijdens onze maaltijden. Je bent het aanspreekpunt van BuurtBuik deze dag. Je opent het buurthuis, stuurt de keuken, koerier en gastvrouw / heer aan. Jij zorgt ervoor dat de maaltijden op tijd klaar zijn, de ruimte opgezet en aangekleed is. Ontvangt onze gasten en opent uiteindelijk de maaltijd met een glimlach. Je draagt zorg voor het in goede banen leiden van de maaltijd/opruim/afwas. Je zorgt ervoor dat al het eten goed terecht komt en het overvloedige eten naar opvangcentra gaat. Je houdt van mensen in alle vormen, kleuren en maten, je hebt van nature overwicht, bent betrouwbaar en allround, weet mensen te enthousiasmeren en aan te sturen en vindt het niet erg om bij te springen waar nodig.

Wat zoeken wij?

Je hebt leiderschapskwaliteiten en bent sociaal, betrouwbaar, flexibel, en stressbestendig. Je wilt je ongeveer een dagdeel per maand committeren aan BuurtBuik.

Wat krijg je ervoor terug?

Wij bieden een enthousiast team, een leerzame ervaring in het leiden van diners waar een zeer divers publiek samenkomt om gezellig te eten, en de mogelijkheid om je actief in te zetten tegen voedselverspilling.