Bestuursleden gezocht

In Nederland wordt veel voedsel weggegooid, terwijl er mensen in armoede en sociaal isolement leven en kinderen met honger naar school gaan. Daarvoor komt BuurtBuik in actie! We halen voedsel op bij supermarkten, restaurants en cateraars en organiseren met en voor buurtbewoners gratis gezellige maaltijden. Zo gaan we tegelijk voedselverspilling tegen en brengen we buurtbewoners samen.

Momenteel bestaat BuurtBuik vier jaar en zijn we actief in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. We geven elke week 1000 maaltijden weg met 100 vrijwilligers. De ambitie is om door heel Nederland dagelijks duizenden mensen een plek aan tafel te bieden. De organisatie groeit gestaag en daarom investeren we in professionalisering door opleidingstrajecten, ontwikkelen we onze werkprocessen zodat ze passen bij onze huidige fase en zoeken we stabiele partners en fondsen op schaal.

Functieomschrijving
Als centraal bestuurslid bepaal je de kaders om BuurtBuik te blijven ontwikkelen die ervoor zorgen dat de locaties hun werk kunnen doen. Waar nodig stroomlijn je werkprocessen. Je wordt daarbij ondersteund door een medewerker. Er zijn verschillende portefeuilles binnen het bestuur waarvan je er één of meerdere kan oppakken in overleg. Denk daarbij aan secretaris, voorzitter, penningmeester, vrijwilligersmanagement, acquisiteur, public relations en communicatie. We zoeken daarvoor ervaren professionals maar ook starters met aantoonbare relevante ervaring.

Weten waar je het voor doet 
BuurtBuik biedt de kans om deel uit te maken van een groeiende maatschappelijke beweging en een groep mensen met passie voor hun missie. Je hebt veel verantwoordelijkheid, een uitdagend takenpakket en krijgt toegang tot een verstrekkend netwerk van bedrijven, overheid en maatschappelijke instellingen. Als je binnenloopt tijdens een van de maaltijden, weet je meteen waar je het voor doet.

Jij bent iemand met…

  • Affiniteit met voedselproblematiek of sociale cohesie
  • (Werk)ervaring met de beoogde portefeuille, maatschappelijke instellingen of besturen
  • Ervaring met het aansturen van teams en/of inzicht in organisatieprocessen
  • Plezier in werk en samenwerken met medebestuurders
  • 4-6 uur per week beschikbaar voor minimaal een jaar, flexibel in te delen
Aanmelding locatie bestuurslid