In Nederland wordt veel voedsel weggegooid, terwijl er mensen in armoede en sociaal isolement leven en kinderen met honger naar school gaan. Daarvoor komt BuurtBuik in actie!

We halen voedsel op bij winkels, horeca en restaurants en delen het gratis met buurtbewoners die het om wat voor reden dan ook goed kunnen gebruiken. Zo gaan we tegelijk voedselverspilling tegen en brengen we buurtbewoners samen. We geven 300 maaltijden per week weg met 200 vrijwilligers. Onze ambitie is om door heel Nederland dagelijks duizenden mensen van een gezonde maaltijd te voorzien en nieuwe mogelijkheden te scheppen voor mensen met afstand tot de samenleving. Om die droom waar te maken, zijn we op zoek naar lokale bestuursleden.

* Nieuw-West zoekt één vrijwilligerscoördinatie & één planner

* Zuid zoekt een slimme vrijwilligersplanner

 

Wat krijg je ervoor terug? 

BuurtBuik biedt je de kans om deel uit te maken van een groeiende maatschappelijke beweging en een groep mensen met passie voor hun missie. Je hebt veel verantwoordelijkheid, veel ruimte voor eigen initiatief en als sociale ondernemer krijgt toegang tot een verstrekkend netwerk van bedrijven, overheid en maatschappelijke instellingen. En natuurlijk leuke en leerzame trainingen van de BuurtBuik Academy. Als je binnenloopt tijdens een van de maaltijden, weet je meteen waar je het voor doet!

Profiel

  • Affiniteit met voedselproblematiek of sociale cohesie
  • Leiderschap kwaliteiten
  • Plezier in werk en samenwerken met medebestuurders
  • 4 uur per week beschikbaar voor minimaal een jaar, flexibel in te delen

Geïnteresseerd?

Mail je CV en een korte motivatie naar info@buurtbuik.nl, we zullen direct contact met je opnemen.