BuurtBuik zoekt bestuursleden

In Nederland wordt veel voedsel weggegooid, terwijl er mensen in armoede en sociaal isolement leven en kinderen met honger naar school gaan. Daarvoor komt BuurtBuik in actie! We halen voedsel op bij supermarkten, restaurants en cateraars en organiseren met en voor buurtbewoners gratis gezellige maaltijden. Zo gaan we tegelijk voedselverspilling tegen en brengen we buurtbewoners samen.

Momenteel bestaat BuurtBuik vier jaar en zijn we actief in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. We geven elke week 1000 maaltijden weg met 200 vrijwilligers. De ambitie is om door heel Nederland dagelijks duizenden mensen een plek aan tafel te bieden. De organisatie groeit gestaag en daarom investeren we in professionalisering door opleidingstrajecten, ontwikkelen we onze werkprocessen zodat ze passen bij onze huidige fase, zoeken we stabiele partners, fondsen op schaal, donateurs en bovendien: nieuwe ervaren bestuursleden die het gevarieerde centrale bestuur kunnen aanvullen.

Functieomschrijving
Als centraal bestuurslid bepaal je de kaders om BuurtBuik te blijven ontwikkelen die ervoor zorgen dat de locaties hun werk kunnen doen. Waar nodig stroomlijn je werkprocessen. Je wordt daarbij ondersteund door een medewerker. Er zijn verschillende portefeuilles binnen het bestuur waarvan je er één of meerdere kan oppakken in overleg. Denk daarbij aan voorzitter, penningmeester, acquisiteur, public relations en communicatie. We zoeken daarvoor professionals die bij voorkeur ervaring hebben met het ontwikkelen van projecten of organisaties.

Op dit moment zoeken wij bestuursleden met een van de volgende profielen:

  • Uitgebreide bestuurlijke ervaring, ervaring met mensen aansturen en overzicht in planning en overleggen
  • Een financiële achtergrond of kennis van en ervaring met financiën, kennis van boekhoudsoftware is een pré.
  • Interesse voor en bij voorkeur ervaring met training/coaching/workshops en de aansturing daarvan
  • Organisatorische en projectvaardigheden en ervaring met acquisitie

Herken jij jezelf in een van deze profielen, meld je dan aan!

Weten waar je het voor doet  
BuurtBuik biedt de kans om deel uit te maken van een groeiende maatschappelijke beweging en een groep mensen met passie voor hun missie. Je hebt veel verantwoordelijkheid, een uitdagend takenpakket en krijgt toegang tot een verstrekkend netwerk van bedrijven, overheid en maatschappelijke instellingen. Als je binnenloopt tijdens een van de maaltijden, weet je meteen waar je het voor doet. Bovendien vinden we het als centraal bestuur belangrijk dat we het als team ook leuk en gezellig hebben.

 

Jij bent iemand met…

  • Affiniteit met voedselproblematiek of sociale cohesie
  • (Werk)ervaring met een van de beoogde profielen
  • Ervaring met het aansturen van teams en/of ontwikkelen van organisatieprocessen
  • Plezier in werk en samenwerken met medebestuurders
  • 4-6 uur per week beschikbaar voor minimaal een jaar, flexibel in te delen

Doe met ons mee!
Stuur je cv en een korte motivatie naar info@buurtbuik.nl voor 3 mei. Vragen? Bel of mail ons 06-13911679 | info@buurtbuik.nl