Vacature administratief medewerker (zzp/freelance)

Gratis, gezonde gezellige maaltijden van gered voedsel. Voor de buurt, door de buurt. Delen tot de laatste kruimel. Praktisch idealisme. Samen eten aan lange tafels. Steuntje in de rug. Mensen helpen en mensen ontmoeten. Gezelligheid. Voedselverspilling tegengaan. Samenwerken. De wereld een beetje mooier maken. Dat is BuurtBuik. 

BuurtBuik is een vrijwilligersorganisatie die bestaat uit honderden vrijwilligers, 12 lokale besturen en 1 Centraal Bestuur. Wij zoeken een Administratief Medewerker die Stichting BuurtBuik ondersteunt en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Ben jij zelfstandig, gestructureerd èn vind je het leuk om administratief werk af te wisselen met praktische ondersteuning? Woon je in Amsterdam, wil je meehelpen voedsel te redden en mensen met elkaar te verbinden? Solliciteer dan op deze functie!

Functieomschrijving

Als Administratief Medewerker van BuurtBuik houd jij je bezig met de meest voorkomende administratieve werkzaamheden van de stichting. Coördinatie en afstemming doe je met het Centraal Bestuur. Naast administratieve werkzaamheden houd je je ook bezig met ondersteunende werkzaamheden, zoals het meehelpen en misschien wel opzetten van evenementen en projecten. Het is een betaalde functie voor minimaal 16 uur per week.

BuurtBuik groeit en blijft groeien. Daarom is het belangrijk dat je ook nadenkt over hoe je jouw eigen werkzaamheden kunt verbeteren of processen efficiënter kunt inrichten. Belangrijkste taken:

 • Bijhouden van de BuurtBuik mailbox, aanmeldingen via Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) verwerken en verzorgen van de on- en offboarding van (bestuurs)-vrijwilligers;
 • Uitvoeren van (financieel) administratieve werkzaamheden, denk aan het bijhouden van betalingen, het opvolgen van donaties, het inboeken van facturen en ondersteunen bij de boekhouding (kasboek) en de jaarrekening i.s.m. bestuurslid financiën;
 • Ondersteunende werkzaamheden voor de BuurtBuik-locaties bij evenementen, overige projecten en centrale inkoop van promotiemateriaal;
 • Digitale huishouding: bijhouden SharePoint dashboard en ophalen informatie voor het jaarverslag en de subsidies.
 • Bijhouden van de actie- en besluitenlijst tijdens de Centraal Bestuursvergadering

We verwachten dat je:

 • Actief deelneemt aan de maandelijkse Centraal Bestuursvergadering in Amsterdam;
 • Kennis hebt van Microsoft Office en Outlook; bekendheid met SharePoint is een pré.
 • Zeker 16 uur per week (flexibel in te delen) beschikbaar bent voor minimaal een jaar;
 • Een hands-on mentaliteit hebt en flexibel bent.

Waarom BuurtBuik?

BuurtBuik biedt jou uitdagend, verantwoordelijk en praktisch betaald werk. Door je in te zetten voor BuurtBuik help je mee om voedsel te redden en buurten bij elkaar te brengen. Bij BuurtBuik kom je in een netwerk van betrokken, enthousiaste en daadkrachtige mensen terecht. Het Centraal Bestuur heeft samen met jou de taak om de lokale besturen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Wij zoeken iemand die:

 • Enthousiast en betrokken is;
 • Gestructureerd, zorgvuldig en proactief is;
 • Een afgeronde MBO of HBOopleiding heeft. 

Doe met ons mee!

Stuur je cv en een korte motivatie naar info@buurtbuik.nl voor juli. Vragen? Stuur een e-mail naar jeroen@buurtbuik.nl (Voorzitter) of kathelijne@buurtbuik.nl (Dagelijks Bestuur). 

Enthousiast? Reageer nu!

Word vrijwilliger bij BuurtBuik!