BuurtBuik Academy

BuurtBuik Academy

Om de impact van BuurtBuik in Nederland te vergroten hebben we in 2017 de BuurtBuik Academy opgericht om teams op te leiden hun eigen locatie te openen. Samen met ervaren trainers hebben we een BuurtBuik Kick-off training ontwikkeld met alle ‘tips en tricks’ van BuurtBuik voor een voorspoedige start in een nieuwe buurt. In de trainingen worden belangrijke vaardigheden aangewakkerd om een sociale start-up te beginnen. We bevorderen de groepsdynamiek van het team en leren ze leidinggeven aan vrijwilligers.

Verdiepingstrainingen

Omdat we over de jaren zo’n leuke groep vrijwilligers samen hebben gebracht die keihard werken voor het goede doel, vinden we het belangrijk dat onze vrijwilligers kunnen meegroeien en zich kunnen ontwikkelen bij BuurtBuik. Het hart van de Academy is het train-de-trainerstraject waarmee we onder professionele begeleiding onze eigen trainers opleiden, blijven coachen in vaardigheden en tailormade BuurtBuik verdiepingstrainingen ontwikkelen. Het voordeel van deze methode is dat onze eigen volleerde trainers zelf hun kennis en vaardigheden kunnen doorgeven aan BuurtBuik vrijwilligers. Dit draagt enorm bij aan onze community-building en stimuleert de motivatie van onze vrijwilligers om mee te doen.

Door samen te werken met relevante partners in het veld, zoals VCA, Vrijwilligersacademie, Kleine Consultant en ICA Nederland, zorgen we ervoor dat we: op termijn kostenbesparender werken dan als we alle trainingen zouden inkopen, doorgroeimogelijkheden bieden aan trainers en een integraal trainingspakket op maat hebben waarin de gehele BuurtBuik-werkwijze in één keer overgedragen kan worden.

Hanneke Westermann

Academy
hanneke@buurtbuik.nl

Liselotte van der Caaij

Marketing & Academy
liselotte@buurtbuik.nl

Contact BuurtBuik Academy

Wil je meer informatie over BuurtBuik Academy? Neem contact op met Hanneke of Liselotte.

Word vrijwilliger bij BuurtBuik!