Bestuurslid in Oud-West! 
Ben jij een organisatorische held die wil strijden tegen voedselverspilling en met je talenten echt iets wil betekenen voor anderen? Ben je van nature proactief en een teamspeler? Word bestuurslid bij BuurtBuik en ontwikkel je leiderschapskwaliteiten en scherp je cv aan!

BuurtBuik biedt je de kans om deel uit te maken van een groeiende maatschappelijke beweging. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief, begeleiding en trainingen en toegang tot een verstrekkend netwerk van sociale ondernemers en bedrijven. We zijn opzoek naar drie bestuursleden met verschillende functies.

BuurtBuik is een echte vrijwilligersorganisatie die gratis maaltijden van overtollig voedsel verzorgt. Daarmee brengen we buurtbewoners bijeen, helpen we elkaar een handje en strijden we tegelijk tegen voedselverspilling. We zijn inmiddels actief op zes locaties in Amsterdam (2500 maaltijden per maand) en de eerste stappen in andere steden worden gezet. We willen in de toekomst nog veel meer voedsel redden en duizenden mensen in Amsterdam en daarbuiten een steuntje in de rug geven. Daar hebben we jou bij nodig!

Als lokaal bestuurslid ben je samen met een team verantwoordelijk voor alle activiteiten op buurtniveau, zoals logistiek, werving, planning en organisatie. Daarvoor onderhoud je contacten met leveranciers, maatschappelijke instanties en vooral vrijwilligers. Je bouwt grotendeels naar eigen inzicht de activiteiten uit. Je staat midden in de buurt, draagt zorg voor je medevrijwilligers en bestuursleden en samen vormen jullie een sterk team.

In Oud-West zoeken we bestuursleden voor de volgende functies:

  • Voorzitter: Als voorzitter weet je als geen ander wat er speelt op jouw locatie en zorg je ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Jij bent degene die het overzicht houdt en die het aanspreek punt is. Jij zorgt ervoor dat jullie ambities behaalt worden!
  • Begeleiding/planning vrijwilligers: Als bestuurslid vrijwilligers sta je in voor de commitment en motivatie van jullie lokale team vrijwilligers. Je bouwt zo aan een super team van vrijwilligers.
  • Leveranciers & logistiek: Als bestuurslid logistiek en leveranciers sta je in het hart van de operatie. Je zorgt er namelijk voor dat het eten binnenstroomt en maakt hiervoor afspraken met lokale partners.

 

Profiel

  • In staat om een team aan te sturen en enige organisatorische ervaring
  • Enthousiast, gecommitteerd en eenaanpakker
  • Een teamspeler en communicatief sterk
  • 4 tot 6 uur per week beschikbaar voor minimaal een jaar, flexibel in te delen
  • En natuurlijk affiniteit met de visie en missie van Buurtbuik.

Lijkt je het leuk om je eigen locatie op te runnen? Stuur dan vóór 13 september  je cv eén een mail waarin je uitlegt waarom jij als geen ander een BuurtBuik locatie kan runnen naar naar info@BuurtBuik.nl en wie weet ben jij één van de nieuwe BuurtBuikers! Geef hierbij ook aan voor welke functie jij een voorkeur hebt! Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Yvet (yvet@buurtbuik.nl)